Οι ρωσικές επιθέσεις σε αποθήκες τροφίμων στην Ουκρανία έχουν καταστρέψει το 90% των δυνατοτήτων αποθήκευσης, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Γεωργίας.
«Μέχρι σήμερα, σχεδόν το 90% της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων που χρησιμοποιεί το λιανικό εμπόριο έχει καταστραφεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι Ουκρανοί θα μείνουν χωρίς τρόφιμα» δήλωσε ο Ταράς Βισότσκι σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εξετάζεται πιθανότητα της διαφοροποίησης του τρόπου των προμηθειών συμπεριλαμβανομένου της άμεσης προμήθειας από τις μονάδες παραγωγής των αλυσίδων λιανικού εμπορίου.
Νέες ρωσικές επιθέσεις Ακόμα, ο ουκρανικός στρατός δήλωσε ότι κατέρριψε επτά βαλλιστικούς πυραύλους και 258 drones καθώς η Ρωσία πραγματοποίησε μια μακρά επίθεση που διήρκεσε από την Τετάρτη το βράδυ έως και την Πέμπτη.
«Στη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία πραγματοποίησε μια μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας, στοχεύοντας λιμάνια, αποθήκες σιτηρών, ενέργεια, βιομηχανία και άλλες υποδομές με βαλλιστικούς και υπερηχητικούς πυραύλους και μαχητικά drones», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Αντρίι Σιμπίχα.
Οι επιβάτες πήγαν στη δουλειά στο Κίεβο υπό την άνθηση των συστημάτων αεράμυνας που έβαζαν σε κύματα drones, δήλωσε το Reuters.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Κίεβο παρέλαβε μια μικρή παρτίδα αμερικανικής κατασκευής αναχαιτιστικών Patriot που μπορούν να καταρρίψουν βαλλιστικούς πυραύλους.document.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); Ένας νεκρός στο Χάρκοβο Στο Χάρκοβο, ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο υπέστησαν τραυματισμό σε επίθεση που κατεγράφη το μεσημέρι σε εμπορικό κέντρο, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, Όλεγκ Συνιεχούμποφ.
Οι επιθέσεις στόχευσαν επίσης ένα κέντρο λιανικής πώλησης στην περιοχή του Κιέβου και έναν κόμβο αποστολών για μια εταιρεία παιχνιδιών, δήλωσαν οι διευθύνοντες σύμβουλοί τους.
Η εταιρεία σοκολάτας Roshen, που ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι μία από τις αποθήκες της έξω από το Κίεβο κατασ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































